Домой Власть Під загрозою — мільйони людей: Нас масово годують небезпечним отруйним м’ясом

Під загрозою — мільйони людей: Нас масово годують небезпечним отруйним м’ясом

184
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Через занадто високі ціни на телятину і свинину українці змушені переходити на курятину.

Зараз на курятину припадає близько 50% всього споживання м’яса в Україні. Щорічно кожен житель країни з’їдає приблизно 25 кг курятини.

При цьому експерти попереджають, що м’ясо курки може бути небезпечним. Наприклад, курчат-бройлерів годують антибіотиками, щоб вони не хворіли. Від постійного вживання такого м’яса страждає людський організм.

За підрахунками британських журналістів, вже через 30 років через цю проблему щорічно буде гинути 10 млн осіб, а стійкість до антибіотиків обійдеться світу в 100 трильйонів доларів.

“Ми отримуємо на стіл продукт, напханий антибіотиками. Зараз в медицині дуже гостра проблема – це резистентність до антибіотиків. Ми можемо підчепити інфекцію, і, можливо, нам знадобиться антибіотик. І якщо у людини на столі бройлерна курятина регулярно, то цей антибіотик просто не спрацює”, – пояснив дієтолог Олександр Кущ.

Фермери поки не можуть відмовитися від антибіотиків у тваринництві, хоча, наприклад, в Нідерландах, почали цей процес. “Це принципи бройлерства, від них ніхто не відмовиться. Питання стоїть: колоти більше або менше, і які антибіотики, але це все одно не знімає проблему”, – підкреслив Кущ.

Він радить вживати м’ясо птахів, які не піддаються бройлерству – індичка, качка і так далі. “Не треба скидати з рахунків інші види білка – молочні продукти, яйця. І тоді частка цієї бройлерної курятини може бути істотно знижена, я думаю, якщо вона буде виникати раз або два в тиждень, то організм буде в змозі впоратися”, – порадив експерт.

Крім того, він нагадав, що найбільша кількість шкідливих речовин в курятині накопичується в шкірі, печінці і стегенцях. А найменше – в грудинці.

Джерело

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here